Filme inspirate din cazuri reale

de Cristina Enescu | 8 iulie 2011

Faptele reale sunt considerate, in contrapondere fata de pura fictiune, sursa celor mai frumoase productii pe care ni le-a daruit cinema-ul. Dincolo de valoarea artistica a unui film sau a altuia, exista certitudinea ca acele lucruri chiar s-au intamplat, lucru care da greutate productiei in ochii multor spectatori. Sa vedem in continuare care sunt cele mai proeminente ecranizari ale celor mai interesante povesti ale istoriei, de la Titanic, pana la oscarizatul The King's Speech ori The Way Back. Anii 2000, veti vedea, sunt cei mai bogati in ecranizari dupa cazuri reale.

Anii '50

In anii Anii '50 a fost prima ecranizare a tragediei Titanicului. Filmului cu titlu omonim, Titanic (1953), i-a urmat A Night to Remember (1958) -  realizat in maniera de documentar despre ultima noapte de pe Titanic, inspirat de cartea de referinta din 1955 a lui Walter Lord.

In 1997 - se ecranizeaza cea care avea sa devina cea mai celebra varianta, cu Leonardo DiCaprio si Kate Winslet in rolurile principale (foto).

Alte ecranizari:

Moulin Rouge (1952) - Un film plin de culoare despre pictorul Henri de Toulouse-Lautrec.

Houdini (1953) - Povestea vietii magicianului Harry Houdini, cu Tony Curtis in rolul principal.

Lust for Life (1956) - Biografia pasionalului Vincent van Gogh, jucat de Kirk Douglas. Anthony Quinn joaca rolul lui Paul Gauguin.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google