"Avatar" provoaca depresie

de Vlad Matei | 13 ianuarie 2010

Presa din intreaga lume scrie despre problemele cu care se confrunta multi dintre cei care au vizionat filmul "Avatar".

Se pare ca lumea creata in film, Pandora, este atat de atragatoare incat oamenii au probleme la intoarcerea in lumea reala si fac depresii. Daily Mail, una dintre publicatiile care atrag atentia asupra acestei probleme, mentioneaza chiar ca unii dintre ei au ganduri sinucigase.

Unii dintre ei se gandesc ca moartea i-ar putea face sa renasca intr-o astfel de lume. Pas cu pas, s-a format chiar un grup de suport pentru acesti fani atipici in interiorul caruia sa isi ofere sprijin si sfaturi pentru a depasi criza.

Nu este insa singurul scandal legat de filmul lui James Cameron. "Avatar" este considerat de multi critici ca un film care sustine discriminarea rasiala. Mai exact, ideea de baza a filmului se bazeaza pe un salvator alb care ofera solutia pentru un neam de primitivi. Mai mult, unii merg mai departe si atrag atentia asupra faptului ca imaginea creata despre oameni este umilitoare, aratandu-i capabili de un genocid in numele profitului.Cu siguranta insa ca dincolo de cateva persoane total neadaptate si cu probleme emotionale majore totul este marketing. Se stie ca subiectele cele mai controversate atrag cei mai multi oameni. "Avatar" este un film interesant care prezinta o lume captivanta si foarte bine realizata, dar multe dintre idei sunt binecunoscute iubitorilor de SF.

Cert este ca "Avatar" a devenit filmul cu cele mai mari incasari din istorie. La astfel de sume, scandalurile legate de film sunt chiar incurajate. 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google