Avatar a avut incasari de 27 de milioane de dolari in prima zi

de Vlad Matei | 21 decembrie 2009

Filmul Avatar, cel mai recent SF regizat de James Cameron, realizat in format 3D, a obtinut incasari de 27 de milioane de dolari in prima zi de proiectii in cinematografele din Statele Unite si Canada, informeaza variety.com.Lansat la aproape 12 ani de la Titanic, regizat tot de James Cameron, filmul Avatar a rulat, incepand de vineri, in 3.452 de sali de cinematograf din America de Nord.

Prima zi de proiectii a filmului Avatar reprezinta un record pentru studiourile 20th Century Fox in clasamentul lansarilor din decembrie. Precedentul record al companiei Fox a fost Epoca de Gheata 2: Dezghetul, lansat in decembrie 2006, care a generat incasari de 21,8 milioane de dolari.

In clasamentul celor mai profitabile lansari din luna decembrie, Avatar s-a situat in urma filmului SF I Am Legend, cu Will Smith in rolul principal, lansat in 2007, care a avut incasari de 30,1 milioane de dolari in prima zi de proiectii. Recordul absolut este detinut de Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui, lansat in decembrie 2003, cu incasari de 34,5 milioane de dolari.

Specialistii considera, insa, ca incasarile totale obtinute de Avatar in weekend-ul care tocmai s-a incheiat ar putea fi afectate de furtuna de zapada care a afectat coasta de est a Statelor Unite.

Cu un buget estimat de 300 - 500 de milioane de dolari - deocamdata nicio cifra oficiala nu a fost comunicata -, cel mai recent film SF regizat de James Cameron a devenit cel mai scump lungmetraj din toate timpurile, fiind, totodata, filmul care a impins cel mai departe limitele tehnicilor de "performance capture" (digitalizare a jocului actorilor) si a tehnicilor 3D in cinematografie.

Sursa: Mediafax

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google