Un city break la Roma pe bani puțini

de Redactie Hit.ro | 24 noiembrie 2016

 

Orașul de pe malul Tibrului e unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa, așa că nu e de mirare că un city break la Roma se regăsește pe lista vacanțelor de neuitat a călătorilor împătimiți, dar și a turiștilor abia inițiați între-ale zborurilor. Roma e o destinație de vacanță spectaculoasă pentru că îți dă senzația că te afli într-un muzeu în aer liber, așa că o să-ți întorci privirea în toate direcțiile, un loc cu o istorie însemnată, cu cele mai frumoase muzee și galerii de artă și restaurante cu mâncare delicioasă. Zumzetul din piețe, de pe străzile Romei și din fața celor mai importante obiective turistice nu încetează niciodată, într-un oraș în care fiecare zi vine cu o altă descoperire.

 

Spre deosebire de primăvară și vară când Roma e foarte aglomerată, toamna și iarna turiștii nu sunt la fel de numeroși, iar ofertele pentru hoteluri în Roma scad și cu până la 30% față de prețul plătit pentru o cameră de hotel în plin sezon. Chiar și în extra-sezon, e bine să îți rezervi hotelul din Roma cu o lună înainte sau chiar mai mult de atât, ca să fii sigur că prinzi cele mai bune oferte.

 

De asemenea, prețul biletelor de avion spre Roma scade începând cu sfârșitul lunii noiembrie. În felul acesta, poți zbura spre Roma și cu 40 – 50 de euro dus-întors, ori chiar mai puțin. Cu siguranță, capitala Italiei e una dintre cele mai ieftine destinații city break din Europa, cel puțin pentru turiștii români, în sezonul de iarnă, și nu numai. În plus, nu prea contează în care oraș din România locuiești, pentru că toate zborurile duc spre Roma. Poți ajunge ușor la un aeroport care are o cursă directă spre Roma, și nu trebuie să pleci neapărat din București. Ai la dispoziție destul de multe legături directe cu avionul și zboruri low-cost spre Roma din Timișoara, Iași, Bacău și curse ocazionale din Cluj-Napoca, Sibiu sau Constanța. Cele mai bune oferte le găsești pentru bilete de avion București-Roma. Fie că aterizezi pe aeroportul Ciampino sau Fiumicino, un bilet pentru autobuzul care te duce în centrul Romei nu te ajunge la mai mult de 5-6 euro.

 

În cele din urmă, ai toate motivele să te lași sedus de magia Romei și să îți rezervi bilete de avion iarna. Temperaturile nu sunt la fel de scăzute precum în Europa centrală, pentru că în Roma se mai simte încă influența Mării Mediterane, iar orașul semi-înghețat împodobit cu luminițe colorate și înțesat de piețe de Crăciun are o frumusețe aparte, pe care nu ai cum să o surprinzi vara când Roma abia respiră de la numărul ridicat de turiști.

 

Pe gratis, într-un city break la Roma

 

Foto: Shutterstock.com

 

În Roma se găsesc cele mai multe clădiri cu o importanță istorică din lume, monumente din perioada Romei Antice, clădiri medievale, dar și nespus de multe biserici și lăcașuri de cult care rezistă neclintite de sute de ani. Majoritatea bisericilor din Roma por fi vizitate gratuit. Dar acest lucru nu înseamnă că vizitezi doar lăcașuri de cult, ci și muzee de artă, pentru că în bisericile din Roma poți studia îndeaproape statui de Michelangelo sau Bramante, dar și picturi și fresce ale unora dintre cei mai importanți artiști renascentiști. Totul gratuit.

 

Dacă ajungi într-un city break la Roma, trebuie să vizitezi numaidecât Pantheonul roman, unde intrarea este gratuită, ca să studiezi îndeaproape domul copleșitor fixat deasupra unei clădiri care amintește de Pantheonul de la Acropole. La fel de populară e Fontana di Trevi unde poți să arunci o monedă în timp ce îți pui o dorință sau poți să arunci două, dacă vrei să te întorci într-un city break de neuitat la Roma cândva în viitor. Dar nu te opri doar la aruncarea monedei în Fontana di Trevi, pentru că ar fi păcat. Piețele din Roma sunt incredibil de frumoase, așa că trebuie să ajungi și la Fontana del Pantheon, chiar în fața Pantheonului, dar și la Fontana Quattro Fiumi din Piața Navona, unul dintre cele mai impresionante proiecte ale lui Bernini. În cazul în care îți dorești să ajungi și la Vatican, dar nu vrei să plătești biletul de intrare, trebuie să îți programezi un city break la Roma pentru finalul lunii. În ultima duminică din lună intrarea la Vatican, în Catedrala Sf. Petru și în Muzeele Vaticanului e gratuită. Ar fi bine să te înarmezi cu răbdare, pentru că s-ar putea să prinzi coadă chiar și în extra-sezon, deși nimic nu se compară cu accesul aproape imposibil la Vatican din lunile aprilie-octombrie.

 

Și încă ceva. Atunci când te hotărăști să zbori spre Roma e bine să îți faci programul dinainte, să știi unde vrei să ajungi și ce obiective turistice îți propui să vizitezi, pentru că Orașul Etern poate fi de-a dreptul copleșitor. Sunt atât de multe locuri extrem de frumoase sau cu o istorie îndelungată pe care ai putea să le vizitezi, încât o să-ți fie greu să te hotărăști într-un timp scurt ce vrei să nu ratezi într-un city break la Roma. Spre exemplu, chiar dacă intrarea la Villa Borghese nu e gratuită, e un muzeu unic în lume pe care s-ar putea să-ți dorești să-l vezi, mai ales dacă te interesează arta și pictura renascentistă.

 

Târgul de Crăciun din Piața Navona

 

Foto: Shutterstock.com

 

În Roma, piețele și târgurile de Crăciun nu sunt la fel de spectaculoase ca cele din Germania sau Austria, dar dacă prinzi luna decembrie într-un city break la Roma, poți să te retragi alături de alți turiști și localnici în locurile pregătite de sărbătoare, fie doar și pentru cana de vin fiert sau luminile colorate care încălzesc și mai mult atmosfera de sărbătoare. Cum temperaturile scad rar sub 0 grade, chiar și în lunile ianuarie și februarie, serile în aer liber sunt destul de plăcute în Roma, așa că nu o să îți înghețe mâna pe cana de vin fiert sau punch.

 

Dacă îți iei bilete de avion din București spre Roma în perioada sărbătorilor de iarnă poți ajunge la cel mai cunoscut Târg de Crăciun din Roma care se ține an de an în Piața Navona, locul preferat al localnicilor care își cumpără decorații de Crăciun, dulciuri și cadouri. Dacă ajungi într-un city break de iarnă la Roma, poți să te oprești și tu în fața Bisericii Sant Agnese. Chiar și Fântâna Quatrro Fiumi e luminată de sărbătoare. Târgul de Crăciun din Piața Navona e deschis până la începutul lunii ianuarie, și intrarea e liberă.

 

Profită de reducerile din lunile ianuarie și februarie

 

Dacă alegi un city break la Roma în lunile de iarnă, poți să profiți de ofertele foarte avantajoase la haine și accesorii din mall-urile și magazinele din Roma, dar și de ofertele incredibile ale magazinelor de lux din apropierea Treptelor Spaniole. Chiar și cu reduceri, hainele de designer nu sunt foarte ieftine, dar cel puțin unele piese s-ar putea apropia de un buget accesibil.

 

Roma e cunoscută pentru magazinele vintage, dar și magazinele de designer. Dacă vrei să dai o tură prin magazinele Gucci sau Prada, trebuie să mergi pe Via dei Condotti, chiar în apropierea Treptelor Spaniole și a Pieței di Spagna. Alte districte unde poți să îți încerci norocul la reduceri sunt cartierul Prati, unde sunt mai multe magazine de familie și buticuri cochete.

 

Cele mai bune oferte le vei găsi, cu siguranță, în mall-uri. Cele mai mari centre comerciale din Roma sunt Euroma2, Galleria Commerciale Porta di Roma, dar și Galleria Alberto Sordi situată chiar în centrul istoric al orașului.

 

Periplu gastronomic într-un city break în Roma

 

Mai mult decât în perioada verii, iarna e sezonul perfect ca să încerci cât mai multe preparate tradiționale alături de un pahar de vin. Vara nu prea îți vine să comanzi feluri de mâncare foarte consistente, cum sunt costițele de porc sau mâncărurile cu sosuri grele. În primul rând, trebuie să alegi un restaurant veritabil, poate chiar o trattoria. Nu îți cumpăra pizza la restaurant, ci oprește-te la paste sau spaghetti, risotto cu fructe de mare, ori preparatele variate pe bază de carne de iepure, vită sau porc. Dacă vrei pizza, atunci te oprești într-un local unde se pregătește doar pizza. La intrare, ar trebuie să scrie Pizzeria. În plus, ai un motiv în plus să petreci cât mai mult timp în restaurantele din Roma, ba chiar să te înscrii pentru o lecție de gătit în stil italienesc dacă ajungi într-un city break la Roma.

 

 

Un city break în Roma e o experiență de neuitat pentru orice călător. După ce ai aterizat, te cufunzi, încet, în lumea ruinelor și a muzeelor fascinante. Apoi vin experiențele culinare, înghețata pe care nu poți să o refuzi nici pe timp de iarnă, serile petrecute în piețele Romei, pe străzi sau în cartierul Trastevere, unul dintre cele mai pitorești cartiere din Roma, cunoscut pentru viața de noapte, barurile și cluburile excelente. Oricum ar fi, 2.000 de ani de istorie nu pot fi înlocuiți cu nimic. Așa e și Roma, un oraș care nu poate fi înlocuit cu un altul, oricât de mult ai încerca, rămâne unic și greu de povestit. De aceea ar trebui să-l explorezi cel puțin o dată într-o călătorie de poveste.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google